Index

WILD TAPAS ce vendredi 30 août à 18 heures

WILD TAPAS ce vendredi 30 août à 18 heures

2011-10-08-00.07.39.jpg
2011-10-08 00.07.39
2011-10-08 00.07.39

FR |

Après le succes des WILD KITCHEN DAYS et notre atelier herbes sauvages au festival ESPERANZAH !, nous poursuivons l’aventure culinaire : partons glaner dans les bois, les jardins potagers et les coins sauvages de la ville, aubépine, consoude, bourache ou égopode. Les usages de ces plantes ont traversé les siècles dans les pharmacopées et les livres de recettes des sorciers. Et c’est délicieux! Beaucoup de ces plantes poussent en abondance (certains les disent „invasives“), il n’y a donc qu’à se servir pour satisfaire notre estomac et notre soif de connaissance!

ENG |

After the success of the WILD KITCHEN DAYS and our workshop at the ESPERANZAH ! Festival, this Friday August 8 2013 the Urban Ecology Centre continues the exploration of wild plants that can be foraged in our local environment – those plants too often regarded as weeds. In Nature, there’s no such thing as a weed and many of the plants we consider to be weeds are actually food for free, recognised by our ancestors as a major contribution to a nutritionally stable diet.The WILD TAPAS will start at 18pm and include cooking sessions and foraging trips into our vegetable gardens and hidden wild spots in the neighbourhood. We will glean hawthorne, comfrey, borrage, and ground elder among other wild plants that can be foraged and consumed in August. These plants have been used for centuries to create medicines and included in books about magicians’ brews. And they are delicious! Many of these plants are still abundant in Nature and some are even considered to be invasive. Therefore, the best way to deal with them is to satisfy our stomachs and our thirst for knowledge.

3€ pour les membres du Centre d’écologie urbaine

8€ pour les non-membres

Gratuit pour les enfants

Visites guidées de la Plaine ce 6 septembre

Visites guidées de la Plaine ce 6 septembre

Wild Kitchen Days les 24 et 25 août. Deux jours de cuisine sauvage!

Wild Kitchen Days les 24 et 25 août. Deux jours de cuisine sauvage!

0